باز هم گفتگو با مردم
رئیس جمهور با اشاره به اهداف برنامه چهارم توسعه و برخی اعداد و ارقام گفت: در حالیکه بطور متوسط 64 تا 65درصد برنامههای گذشته توسعه اجرایی شده بود اما با اطمینان می گویم که بیش از 80 تا 85 درصد برنامه چهارم محقق شده است.
به گزارش رجانیوز، دکتر احمدی نژاد سهشنبه شب در گفتگوی رادیو تلویزیونی با مردم با بیان اینکه رشد اقتصادی 7،2 دهم درصدی در سال آخر یک رشد بالایی است، گفت: در مجموع فعالیت ها، گام های عمرانی و اصلاحات در صادرات غیر نفتی که از جمله اهداف برنامه چهارم بوده،محقق شده است.
رئیس جمهور اهداف برنامه چهارم را 2 برابر برنامه سوم خواند و تصریح کرد: در حالی که فاصله این 2 برنامه بسیار کم است، کل هدف در یک سال و 9 ماه محقق شده است و گرچه در برخی بخشها عقب هستیم، اما در بسیاری مراحل از برآوردهای اولیه عبور کرده ایم و درمجموع بالای 85 درصد برنامه چهارم محقق شده است.
دکتر احمدی نژاد اظهار امیدواری کرد برخی عقب افتادگیها با برطرف شدن موانع و آماده شدن زیرساختها به زودی رفع شود.
وی با اشاره به برخی حرف و حدیثها درباره اعداد و ارقام اعلام شده درباره اقدامات دولت گفت: این ارقام و اعداد از همان دستگاهها و همان افرادی است که پیشتر نیز این آمارها را ارائه میکردند، در حالی که بدون مبنا این ارقام را زیر سؤال بردن، کار درستی نیست. اگر قرار باشد بپذیریم اعداد و ارقام اشتباه است، پس اعداد و ارقامی که در دولتهای گذشته همین نهادها اعلام میکردند نیز زیر سؤال میرود.
دکتر احمدی نژاد سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی را از جمله منابع اعلام این آمار خواند و تصریح کرد: یک نظام جامع آماری را طراحی کرده ایم تا پراکندگیها حذف شده و یک مرکز رسمی در کشور آمارها را اعلام کند و پاسخگو نیز باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه زیر سؤال بردن اعداد و ارقام آماری از جانب برخی رسانهها که از آزادی مطلق برخوردارند، بیانصافی است، گفت: لایحه بودجه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی نه تنها کسری آشکار، بلکه کسری پنهان نیز ندارد.
دکتر احمدی نژاد در ادامه گفتگوی مستقیم رادیو و تلویزیونی با مردم افزود: شاید برخی درآمدهای پیش بینی شده در این بودجه محقق نشود که این موضوع طبیعی است اما همه ساز و کارها در این لایحه پیش بینی شده است.
وی درباره بودجه امسال نیز گفت: علت دادن اصلاحیه نیز تکالیفی بود که مجلس بر دوش دولت گذاشت، چراکه برخی هزینهها افزایش یافت. البته بودجه امسال را به گونهای مدیریت کرده ایم که نیاز به متمم و دریافت منابع جدید نباشد و در اصلاحیه بودجه، برخی هزینهها جا به جا شد.
دکتر احمدی نژاد در ادامه با گلایه از برخی رسانهها به سبب ارائه آمارهای ضد و نقیض در خصوص بودجه امسال و سال آینده گفت: رسانهها عین بودجه را منتشر کنند تا مردم مطلع شوند. رسانهها باید برای ارقامی که اعلام میکنند استدلال داشته باشند و اگر مرکز پژوهشهای مجلس نیز ارقامی در خصوص کسری بودجه اعلام میکند باید راهکارهایی نیز ارائه کند تا در بررسی لایحه بودجه لحاظ شود.
رئیس جمهور درباره تأثیر کاهش قیمت نفت در محقق نشدن اهداف بودجه سال آینده گفت: ذخایر ارزی کشور به اندازهای هست که اگر تا 4 سال آینده نیز همین وضع در موضوع نفت ادامه یابد، همه برنامههای اقتصادی و سازندگی با شیب تند پیش برود و اگر شیب حرکتمان را کمتر کنیم حتی تا 6 سال نیز میتوانیم ادامه دهیم.
دکتر احمدی نژاد گفت: در لایحه بودجه سال آینده، بسیاری از هزینهها که با رشد بنیادین کشور ارتباط ندارد حذف و اولویتها به بخش سرمایه گذاری، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش اختصاص داده شد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه بودجه بر اساس آبادانی کشور تنظیم شده است، افزود: نظام برنامه ریزی این گونه است که اگر بخشی از درآمدها محقق نشد از فرجههایی که در نظر گرفته ایم، استفاده کنیم. با این حال در مذاکرات با مجلس شورای اسلامی اعلام کرده ایم که هر بخش از درآمدها مشکل دارد، حذف کنیم.
قانون مدیریت خدمات کشوری از فروردین 88 اجرا خواهد شد
رئیس جمهور از اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری برای کارمندان دولت از فروردین 88 خبر داد و با بیان اینکه قانون مدیریت خدمات کشوری گام بزرگی در نحوه دریافتی کارمندان است، گفت: این قانون امسال برای بازنشستگان دولت اجرا شده است. البته بودجه جاری کشور ظرفیت این جهش را نداشت اما دولت با در نظر گرفتن تدابیر لازم و نیز با کمک و همکاری مجلس شورای اسلامی این قانون را اجرا کرد.
دکتر احمدینژاد با اشاره به اینکه در 3 سال گذشته بودجه دولت در جهت کاهش وابستگی به نفت بوده است، اظهار داشت: با کاهش قیمت جهانی نفت در سال جاری دولت از این فضای تهدید به عنوان فرصت استفاده کرد و وابستگی خود را به نفت کاهش داد.
وی افزایش و توسعه فعالیتهای اقتصادی و عمرانی را با توجه به کاهش قیمت نفت از ویژگیهای بودجه سال 88 دانست و گفت: شفاف سازی نیز از دیگر ویژگیهای این بودجه است و معتقدیم هر قدر بودجه کشور روشن تر باشد به نفع مجریان و قانونگذاران است.
دکتر احمدی نژاد گفت: دولت سقف یارانه کالاهای اساسی را نیز کاهش نداده و حتی بیش از هزار میلیارد تومان افزایش در این بخش داشته است که این امر یکی دیگر از ویژگیهای بودجه سال آینده خواهد بود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش درباره افزایش درآمدهای نفتی گفت: دولت از بانک مرکزی 3 هزار میلیارد تومان و از بابت مالیات نفت نیز 2500 میلیارد تومان طلب دارد، گفت: این طلب دریافت خواهد شد و دولت همچون سالهای گذشته مبالغی را نیز به خزانه برگشت خواهد داد.
رئیس جمهور تصریح کرد: در 3 سال گذشته پیش بینیهای دولت درباره درآمدهای نفتی محقق شده است.
احمدی نژاد با اشاره به اختلاف محاسبه طلب دولت، میان بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی افزود: فعالیتهای اقتصادی روز به روز در حال تغییر است و تحلیل و تفسیرهای متفاوتی وجود دارد. مجلس از بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی برای حل اختلاف دعوت کرد و خوشبختانه این دو به تفاهم رسیده اند و میزان طلب دولت مشخص شده است.
دولت آثار اجرای لایحه هدفمند کردن یارانهها را در بودجه 88 در نظر گرفته است
رییس جمهور با اشاره به اینکه دولت و مجلس شورای اسلامی برای اجرای لایحه هدفمندکردن یارانه ها تفاهم کردهاند، اظهار داشت: دولت آثار اجرای این لایحه را در بودجه سال 88 کل کشور دیده است و به همین خاطر اگر این لایحه کنار برود، آثار آن نیز باید به کنار گذاشته شود.
دکتر احمدینژاد در ادامه گفتگوی رادیویی و تلویزیونی با مردم با اشاره به اینکه نظر مجلس براین بود که چون لایحه هدفمند کردن یارانهها کار بسیار بزرگی است، دولت باید لایحه آن را به مجلس تقدیم کند، گفت: دولت نزدیک به 3 سال روی این لایحه کار و ابعاد مختلف اجرای آن را بررسی کرده است. هدفمند کردن یارانهها کاربسیار مهمی است و مجلس شورای اسلامی هم به آن توجه ویژه دارد زیرا ریل اقتصادی آینده کشور را مشخص میکند و با اصلاحات ساختاری، اقتصاد نوین کشور بنا میشود.
رئیسجمهور گفت: لایحه هدفمند کردن یارانهها تکلیفی است که در برنامههای سوم و چهارم توسعه برعهده دولت گذاشته شده است و باید اجرا شود.
وی با تأکید بر اینکه لایحه، برای هدفمند کردن یارانههاست و نه حذف یارانهها، تصریح کرد: دیدگاهی قبلاً درپی حذف یارانهها بود اما دولت به هیچ وجه درپی این کار نیست زیرا قانون نیز این اجازه را نمیدهد.
دکتر احمدینژاد هدفمند کردن یارانهها را دارای چند بخش کاملاً روشن دانست و گفت: اصلاح قیمتها و تخصیص منابع اصلاح آنها از جمله بخشهای این لایحه است. با محاسباتی که دولت به طور دقیق انجام داده است، 7 دهک درآمدی جامعه حتما باید پشتیبانی شوند و 60 درصد منابع حاصل از اصلاح قیمتها برای این کار درنظر گرفته شده است.
وی افزود: 25 درصد از این منابع نیز برای جبران هزینههای دولت و توسعه فعالیتهای عمرانی در نظر گرفته شده است. در این چارچوب هزینههای نفتی را در بودجه کاهش داده ایم و به سمت اصلاح پایههای تورمی رفته ایم، برای اینکه یکی از عوامل اصلی ساختاری تورم را حذف کنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه در لایحه هدفمند کردن یارانهها 15 درصد نیز برای تولید در نظر گرفته شده است، گفت: با توجه به تصویب کلیات این لایحه در مجلس، به نظر میرسد مجلس هم اکنون باید وارد بررسی جزئیات این لایحه شود.
دکتر احمدینژاد با تأکید بر اینکه به سرانجام رساندن این کار بزرگ به همراهی و همدلی مجلس و دولت نیاز دارد، ابراز امیدواری کرد با تصویب این لایحه در مجلس آثار آن در لایحه بودجه سال 88 کل کشور مشاهده شود.
وی مباحث مطرح شده درباره آثار قیمتی لایحه هدفمند کردن یارانهها را مباحثی مهم دانست و گفت: هرنوع هدفمند کردن یارانهها بدون اصلاح قیمتها بی معنی است و هرنوع واقعی کردن قیمتها بدون در نظر گرفتن منابع لازم برای جبران آنها برای مردم معنا نخواهد داشت. هدفمند کردن یارانهها و اصلاح قیمتها هرزمان که اجرا شود باید حداقل یک ماه قبل از آن،رقم جبرانی اش در حساب مردم واریز شده باشد.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه پیش بینیهای لازم در لایحه برای جلوگیری از آثار منفی آن صورت گرفته است، گفت: ما نمیخواهیم شوکی به مردم وارد شده و به مردم فشار بیاید و یا نظام بازار دچار اختلال شود.
رئیسجمهور خطاب به کسانی که اجرای لایحه هدفمند کردن یارانهها را موجب ایجاد تورم بیشتر در کشور میدانند تصریح کرد: این مسأله تورم زا نیست بلکه جهشی است که همزمان با اجرای آن استهلاک آن هم آغاز میشود. همه این مسائل با علم روز محاسبه شده است و در مدت 12 تا 18 ماه این جهش به صفر میرسد.
وی ایراد دیگری که به اجرای این لایحه گرفته شده است، پرداختهای نقدی به مردم دانست و گفت: باید به مردم اجازه دهیم تا خود انتخاب کنند. پرداخت غیر نقدی علاوه بر اینکه نیاز به ایجاد ساختار عریض و طویل و اتلاف منابع دارد برخی مشکلات دیگر را نیز ایجاد میکند. ازا ینرو باید اجازه دهیم مردم منابع خودشان را مدیریت کنند زیرا این اقدام بهطور طبیعی در سبد مصرف خانوار و مصرف انرژی تاثیرگذار خواهد بود.
دکتر احمدینژاد با اشاره به اینکه برخیها در این باره تعابیر بدی به کار میبرند، گفت: این تعابیر غیرمنصفانه است و جالب اینجاست کسانی این تعابیر را به کار میبرند که خودشان قبلاً از رقم پرداختی به مردم سخن گفته بودند
رئیسجمهور با بیان اینکه توزیع کنونی یارانهها عادلانه نیست،گفت: پرداخت نقدی یارانهها نهایت احترام به مردم است.
وی در پاسخ به سؤال چگونگی ارتباط آزادسازی قیمت ها با پرداخت مبلغی به مردم در لایحه هدفمند کردن یارانهها، تصریح کرد: اگر یارانه دولت به انرژی به طور یکنواخت توزیع میشد دیگر نیازی به این کار نبود. بیش از 70 درصد یارانه انرژی به 3 دهک جامعه تعلق میگیرد و فقط بخش کمی از آن به 7 دهک باقی مانده میرسد.
رئیسجمهور افزود: هم اکنون خانوادههایی هستند که 50 هزار متر مکعب گاز مصرف میکنند و در مقابل خانوادههایی هستند که فقط 2 تا 3 هزار متر مکعب گاز مصرف میکنند؛ در این روش هر کس بیشتر مصرف کند از یارانه بیشتری بهرهمند میشود. در مصرف کنونی انرژی کسانی که از درآمدهای بیشتری برخوردارند، انرژی بیشتری مصرف میکنند و این صحیح نیست.
دکتر احمدینژاد افزود: وقتی یارانه انرژی باز توزیع میشود،حداقل 4 دهک قدرت خریدشان بالا میرود، 3 دهک جبران کامل میشوند و 3 دهک نیز از میزان پس انداز و توسعه شان کم میشود که البته افراد گروه سوم نیز از یارانه بهرهمند خواهد شد. باید یارانهها را در اختیار خود مردم قرار دهیم تا خودشان مصرف آن را مدیریت کنند.
رئیسجمهور خطاب به کسانی که از واژههایی چون گداپروری در پرداخت نقدی یارانهها به مردم استفاده میکنند، گفت: این افراد چه راه حلی پیشنهاد میکنند؟ پرداخت نقدی یارانه به مردم نهایت احترام به آنهاست و در اصل به کار بردن این واژهها توهین به مردم است.
وی با بیان اینکه این حرفها شعار انتخاباتی برخیها می باشد، گفت: اتفاقاً کسانی این حرفها را میزنند که در قانون برنامه، اینها را نوشته و ما را مکلف کرده اند که آن را اجرا کنیم.
طرح کسری یک میلیارد دلاری، در راستای مشوش کردن چهره کشور است
رئیسجمهور در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارشها درخصوص کسری یک میلیارد دلاری در واریز پول نفت به خزانه، گفت: برخی منتظر اینگونه حرفها هستند تا با تیترها و سخنرانیها چهره کشور را مشوش کنند.
دکتر احمدینژاد در ادامه گفتگوی تلویزیونی با مردم، با تشریح روند حاکم بر دریافت درآمدهای نفتی ازجانب دولت گفت: وزارتخانه نفت از فروش نفت خام مطلقا دلاری دریافت نمیکند بلکه این خریداران هستند که پس از گشایش اعتبار، هزینه خرید نفت را به حسابهای خارج از کشور بانک مرکزی میریزند و نه حساب دولت.
رئیسجمهور در توضیح این موضوع تأکید کرد: متاسفانه حتی برخی نخبگان خبر ندارند که دولت نمیتواند مستقیماً از درآمدهای نفتی استفاده کند.
وی افزود: جایی به نام خزانه داری دولت وجود دارد که درآمدهای نفتی طبق قانون بودجه هر سال به مقدار معینی از آن صرف میشود و اجازه استفاده از آن تحت عناوین گوناگون و طبق احکام بودجه حاصل خواهد شد. از آنجا که درآمد نفت به روز نیست و نفت اول به فروش میرسد و بعد به حساب خزانه دولت واریز میشود در مقطعی حسابرسی در یک خلأ زمانی صورت میگیرد که حساب و کتابها تکمیل نیست و درآمد نفتی به حساب خزانه ریخته نشده است.
دکتر احمدینژاد اختلاف حسابداری و کم دقتی و اشتباه گزارش دیوان محاسبات را دلیل اصلی این شبهه خواند و ضمن گلایه از دیوان محاسبات و آنهایی که این گزارش را در مجلس قرائت کردند، گفت: من مدعی هستم که این دولت پاک است و با این همه فشار و مراقبت و این سیستم دقیق فروش نفت که ابتدا به حساب بانک مرکزی و سپس خزانه وزارت دارایی ریخته میشود، آن قدر مستحکم است که در عین نظارت مستمر 3 قوه، امکان چنین اتفاقی نباشد.
وی با انتقاد از کسانی که آمارهای اشتباه در خصوص درآمدهای نفتی ارائه میکنند، گفت: نمیدانم این از بیسوادی است یا بداخلاقی که از هر ابزاری برای ضربه زدن یا تحریک مردم استفاده میکنند اما در این میان ما مدعی هستیم که این اشتباه محض از سوی کسانی منتشر شده که تعریف خزانه و بانک مرکزی را نمیدانند.
دکتر احمدینژاد تصریح کرد: در این روند همه چیز قانون مدار است و همه چیز ریال به ریال کنترل میشود و دقیق تر از همه حسابرسی از بانکهاست.
رئیسجمهور با یادآوری برخی بی توجهیها در بودجههای قبلی به اختلاف تفریغ بودجه 6 میلیاردی در سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: بعدها مشخص شد چنین نبوده و برخی تنها به دنبال فرصتی برای ضربه زدن به چهره کشور بودند.
روحیه آرمانی مردم در 3،5 سال اخیر، اوج گرفته است
رئیسجمهور با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، حرکت ملت ایران در تمام عرصهها شتاب مستمری به خود گرفته است، خاطر نشان کرد: روحیه آرمانی در 3،5 سال اخیر خیلی اوج گرفته است.
دکتر احمدینژاد در ادامه گفتگوی مستقیم رادیو و تلویزیونی با مردم، با بیان اینکه وقتی فضا آرمانی میشود، سرعت و شتاب مردم نیز بیشتر میشود، تصریح کرد: کسانی که این سرعت و شتاب را تکذیب میکنند، در حقیقت این سرعت را با معادلات خودشان حساب میکنند و نمیتوانند آن را باور کنند.
وی به برخی عملکردهای نظام اسلامی و دولت نهم اشاره کرد و گفت: تولید آلومینیوم از 25 هزار تن در 30 سال پیش به 218 هزارتن در سال 84 و 457 هزارتن در سال جاری افزایش یافته است، به عبارت دیگر در 3،5 سال اخیر بیش از همه تاریخ ایران به تولید آلومینیوم اضافه شده است.
دکتر احمدینژاد با اشاره به نبود هیچ گونه تولید مس در کشور در زمان پیروزی انقلاب اسلامی گفت: تولید مس در کشور در سال 84 به 178 هزار تن و هماکنون به 260 هزار تن افزایش یافته است. همچنین ظرفیت تولید سالانه سیمان از 6 میلیون و 200 هزار تن در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، هم اکنون به 36 میلیون تن رسیده است.
رئیسجمهور افزود: ظرفیت تولید سیمان تا 110 هزار تن درکشور در حال تکمیل است و به زودی جشن خودکفایی تولید سیمان در کشور برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید زغال سنگ در زمان پیروزی انقلاب اسلامی یک میلیون تن بود که این ظرفیت تا پیش از روی کار آمدن دولت نهم باقی مانده بود،گفت: در 3،5 سال اخیر تولید زغال سنگ به بیش از 2 میلیون تن افزایش یافته است.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه دریافتی خانوارهای زیرپوشش کمیته امداد امام و سازمان بهزیستی در سالهای 81 تا 83، 8 تا 16 هزار تومان در ماه بود، گفت: این رقم در دولت نهم به 35 تا 60 هزار تومان رسیده است.
رئیسجمهور فضای ورزشی ایران تا قبل از آغاز به کار دولت نهم را 3 هزار و 850 فضا اعلام کرد و گفت: در 3،5 سال اخیر 2 هزار و 500 فضای ورزشی به این تعداد اضافه شده است. در فاصله سالهای 80 تا 84، یک میلیون و 200 هزار مترمربع فضای ورزشی در کشور ساخته شد، در حالی که در 3،5 سال دولت نهم، 8 میلیون متر مربع به فضای ورزشی کشور اضافه شده است.
دکتر احمدینژاد به کسب مدالهای جهانی و آسیایی به دست ورزشکاران ایرانی اشاره کرد و گفت: تا سال 84، 385 مدال برای کشور به دست آمد، اما در 3،5 سال اخیر، 127 مدال برای کشور به دست آمده است، به عبارت دیگر یک سوم مدالها در تاریخ کشور در این مدت کسب شده است.
وی با بیان اینکه وقتی روحیه آرمانی در کشور به وجود آید، ورزشکار هم میدرخشد، گفت: روحیه آرمانی در 3،5 سال اخیر خیلی اوج گرفته است.
رئیسجمهور افزود: وقتی که جنگ آغاز شد، کسانی تا سال 60، فضا را تخریب میکردند، بنابراین تا آن زمان پیشرفت نداشتیم، اما وقتی عوامل تخریب از صحنه سیاسی کشور کنار گذاشته شد، فضا برای پیروزیها مهیا شد.
دکتر احمدینژاد رشد ورود گردشگر به کشور را نیز از شاخصهای پیشرفت ایران اسلامی دانست و گفت: در حالی که در سال 83، 800 هزار گردشگر به ایران سفرکرده بودند، در سال 86، 2 میلیون و 200 هزار گردشگر به کشورمان آمدند و این برخلاف حرفهایی است که برخیها میگویند. رئیسجمهور با اشاره به اینکه حدود 25 سال است که کارمند دولت هستم،گفت: اگر مجموعه مدیریت کشور و مردم مانند وزرا و استانداران کنونی کار کنند، طبیعی است که سرعت رشد کشور چند برابر شود.
وی در پایان با تشکر ویژه از همه خادمان انقلاب به ویژه همکاران خود در دولت نهم اظهار داشت: همکاران من، فداکارانه در حال فعالیتند و از جان و سلامت خود مایه گذاشته اند تا فاصلهها را جبران کنند.
دولت نهم ، قانون گراترین دولت است
رییس جمهور در خصوص بعضی جوسازی ها تصریح کرد: برخی میخواهند در فضای ایجاد شده ، القاء نمایند که دولت پاک نیست و این بی انصافی است، این دولت قانون گراترین دولت است و باید بگذارند تا مدیریت کند.
دکتر احمدینژاد در ادامه گفتگوی تلویزیونی با مردم ،با اشاره به برخی اظهار نظرها درباره واردات بدون مجوز بنزین گفت: وزارت نفت موظف است نیازهای داخلی سوخت را تأمین کند و همواره باید یک حد استراتژیکی از ذخیره داشته باشد. وزارت نفت لحظه ای و به طور مستمر خرید میکند و طبق قانون بودجه 87 نیز این خرید باید از محل 3 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده برای این منظور باشد.
وی افزود: احساس میکنم بعضی جوسازیها البته نه در مجلس به خاطر این است که بیان کنند دولت قانون را اجرا نمیکند که این بی انصافی است و باید بگذارند تا دولت مدیریت کند.
رئیسجمهور با اشاره به گزارش دیوان محاسبات تصریح کرد: در همین گزارش اگر اسناد دیده شود مشاهده خواهند کرد که تخلفی اتفاق نیفتاده است.
دکتر احمدینژاد اضافه کرد: سالانه دهها میلیون عملیات مالی در کشور انجام میشود و در گزارش دیوان محاسبات آمده که حدود 2 هزار عملیات مالی سندش نیامده است که میآید.هر سال هم چنین مسائلی در بودجه بوده است ولی قرائت نمیکردند ،حال تصمیم گرفته اند که قرائت کنند، این حق مجلس است.
وی تصریح کرد: برخی میخواهند فضایی درست کنند که دولت پاک نیست و این بی انصافی است، این دولت قانون گراترین دولت است.
دکتر احمدینژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به برخی اظهار نظرها مبنی بر تناسب نداشتن صادرات و واردات گفت: در قوانین برنامه هیچ وظیفه ای برای کنترل واردات وجود ندارد و در قانون درباره صادرات غیر نفتی تاکید شده است.
وی با اشاره به اینکه دولت درصدد بالاتر بردن تراز بازرگانی غیرنفتی است گفت: تحقق این موضوع جزو آرزوهای 40 سال اخیر است.
رئیسجمهور با بیان اینکه کل صادرات غیر نفتی انجام شده در سه برنامه (15 سال) 53 میلیارد دلار بوده است ، افزود: صادرات غیر نفتی در سه سال و 9 ماه گذشته 54 و نیم میلیارد دلار بوده است در حالی که بر اساس برنامه چهارم توسعه میبایست میزان صادرات غیر نفتی 53 میلیارد دلار باشد که هم اکنون از این میزان بالاتر هستیم.
احمدینژاد به جهش صورت گرفته در صادرات غیر نفتی اشاره کرد و گفت: صادرات غیر نفتی در سال 83 ، هفت میلیارد دلار و در سال 86 بیست میلیارد دلار بوده است.
رئیسجمهور درباره نسبت صادرات غیر نفتی به کل واردات افزود: این نسبت در سال 83، بیست و دو درصد و در سال 86 ، سی و دو درصد بوده است.
وی با گلایه از جنجال برخی رسانهها مبنی بر واردات بی رویه در دولت نهم گفت: این دولت فقط کالاهای اساسی را که تکلیف بودجه بوده وارد کرده است. واردات کالاها را فقط میتوانیم با افزایش میزان تعرفه کنترل کنیم و این میزان در دولت نهم بیشترین بوده است.
دکتر احمدینژاد کالاها را به سه دسته سرمایه ای، واسطه ای و مصرفی تقسیم کرد و گفت: از کالاهای سرمایه ای و واسطه ای سود بازرگانی گرفته نمیشود و همه عوارض به کالاهای مصرفی منتقل میشود.
وی درباره واردات میوه نیز گفت: به جای اینکه میوههای برداشت شده در مهر ماه برای شب عید ذخیره شود و مقادیر زیادی از بین برود ، در همان زمان میوهها را صادر و معادل آن را وارد میکنیم و دیگر پول انبارداری نمیدهیم و این اقدامی منطقی است. البته این اقدامات را دولت انجام نمیدهد بلکه دولت فقط نقش هدایت کننده دارد.
ایران در تراز بزرگترین قدرتهای جهان سنجیده میشود
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه در همه جای دنیا ، ایران را در تراز بزرگترین قدرتهای جهان میسنجند و نقش، ادبیات و جهت گیریهای کشورمان در مناسبات جهانی تعیینکننده است، گفت: حضور فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جهان بسیار آشکار است و به ادبیات روز مردم دنیا تبدیل شده است.
رییس جمهور در ادامه گفتگوی تلویزیونی با مردم ،با بیان اینکه به لطف خدا و ایستادگی ملت، اکنون تهدید نظامی از کشورمان برطرف شده ،تصریح کرد: اگر فضای انقلابی و آرمانی وجود داشته باشد و ملت یکپارچه باشد میتواند همه موانع را از پیش روی خود بردارد و در صورت بی تفاوتی و سستی، دشمنان حتی در منازل ما نیز رخنه میکنند زیرا اخلاقشان این گونه است.
دکتر احمدینژاد با اشاره به اینکه ملت ایران سیاستهای گوناگون را تجربه کرده است، اظهار داشت:اقتدار یک ملت اگر از درون آن بجوشد، موجب عقب نشینی دشمنان میشود.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره نامههایی که به وزیر کشور در خصوص حقوق شهروندی نوشته است، گفت: این طرح قبلا تهیه و برای صیانت از حریم اجتماعی تدوین شده است. متاسفانه وزارتی که باید این کار را مدیریت میکرد، آن را انجام نداد و فقط به فعالیت انتظامی پرداخت. در صورتی که اساس این طرح، فرهنگی بود. از وزیر اسبق کشور (پورمحمدی) خواسته بودم که این کار فرهنگی را انجام دهد و وزیر بعد از آن نیز عمر وزارتش کفاف نداد.
دکتر احمدینژاد با تاکید بر اینکه باید با افرادی که به طور سازماندهی شده در صدد تخریب محیط اجتماعی هستند طبق قانون برخورد شود، گفت: اکثر مردم ایران به ویژه جوانان، از بهترین و پاک ترین مردم جهان هستند و بر اعتقادات اسلامی و فرهنگی خود ایستاده اند و حتی برای آن حاضر به فداکاری و هزینه هستند.
رئیسجمهور درباره زمان ابلاغ این طرح به وزیر کشور گفت: این کار از گذشته در دستور کار دولت بوده است و هر وقت این فعالیت انجام شود برخی از آن انتقاد میکنند.
وی با تشکر از زحمات نیروی انتظامی برای اجرای طرح امنیت اجتماعی گفت: این طرح انتظامی نیست بلکه فرهنگی است و عناصر فرهنگی باید با کمک گرفتن از مردم آن را اجرا کنند. در 20 جلسه تخصصی به مدیران مربوطه برای اجرای این طرح تذکر دادم اما متاسفانه در اجرای آن، تأخیری صورت گرفت.
حفظ موجودیت آمریکا ،به تغییرات بنیادی بستگی دارد
رئیسجمهور با بیان اینکه حفظ موجودیت آمریکا به تغییرات بنیادی بستگی دارد، گفت: رفتارها باید عوض شود و این مستلزم آن است که مبانی عوض شود؛ اگر قرار باشد همان کالای قبلی را در بستهبندی جدید ارائه کنند به سرعت لو خواهد رفت، دنیا خواهد فهمید و عکس العملها خیلی تند خواهد بود.
دکتر احمدینژاد در ادامة گفتگوی مستقیم رادیو و تلویزیونی با مردم درباره شعار «تغییر» اوباما و گفتگو با ایران تصریح کرد: تغییر یک ضرورت است یعنی دنیا و مردم آمریکا به نقطه ای رسیده اند که باید رفتار سردمداران آمریکا عوض شود و اگر عوض نشود، ادامة زندگی محال میشود.
وی افزود: بدترین عکسالعملها را در این زمینه مردمی نشان خواهند داد که به این شعار رأی داده اند.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه منتظر نشانههای تغییر واقعی در آمریکا هستیم، تصریح کرد: طرح تغییر حرفی است که باید دید در صحنة عمل واقعاً چه تغییر بنیادی اتفاق میافتد. در کرمانشاه این شعار را تشویق هم کردم؛ آقای بوش بنایش بر این بود که همة ملتها را تحقیر کند و با حملة نظامی، حقوق ملتها را به جیب یک سری سرمایه دار بریزد؛ آیا حالا هم قرار است همان اتفاق با یک ادبیات نرم، لبخند و قدرت هوشمند بیفتد یا نه واقعاً توبه کرده اند؟
رئیسجمهور اضافه کرد: به عنوان مثال ملت فلسطین، ملتی است که از سرزمینش رانده و حقوقش ضایع شده است، آیا تغییری که رئیسجمهور آمریکا گفته است شامل بازگرداندن حقوق ملت فلسطین هم میشود؟ آیا قرار است حقوق ملت افغانستان نیز به رسمیت شناخته شود؟ آیا بناست این شبکه اقتصادی چپاولگر که منابع ملتها را غارت میکند و نقاط ضعف خود را به سایر ملل منتقل میکند اصلاح شود؟
دکتر احمدینژاد ادامه داد: آیا با شعار تغییری که مطرح کرده اند قرار است شورای امنیت اصلاح شود؟ آیا قرار است زورگویی از بین برود؟ آیا مانع شدن در مقابل ملتها و جلوگیری از پیشرفت آنها از بین خواهد رفت؟ آیا با این تغییرات از پیشرفت ملتها خوشحال میشوند؟
رئیسجمهور با بیان اینکه ملتها منتظر تغییرات واقعی در آمریکا هستند، گفت: خیلیها با چشمان تیزبین منتظر هستند که آیا تغییر واقعی اتفاق میافتد یا نه. اگر تغییر واقعی اتفاق بیفتد، خود به خود بقیة معادلات هم عوض میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا این تغییر معادلات شامل روابط ایران و آمریکا نیز خواهد شد تصریح کرد: کلاً همة روابط به شکل دیگری خواهد شد، باید در آن شرایط حرف زده شود.
دکتر احمدینژاد تصریح کرد: اما اگر تغییر واقعی در آمریکا اتفاق نیفتد، روابط همان روابط است؛ حال در این شرایط چه باید کرد؟ ما که به اقتضای شرایط و بر اساس منافع ملی خودمان و البته برای صلح و عدالت جهانی بهترین تصمیم را میگیریم، منطقی هم هستیم، نه زور خواهیم گفت و نه چیزی را تحمیل خواهیم کرد؛ اما مهم آن است که باید آن تغییر اتفاق بیفتد.
رئیسجمهور افزود: زمانی تغییر حاصل میشود که آنها به خودشان بگویند ما چه کاره هستیم که در امور دیگران دخالت کنیم و هروقت جواب قانع کننده ای برای خود و دیگران داشتند این را میتوان تغییر عنوان کرد.
دکتر احمدینژاد با تأکید بر اینکه ایران از مرحله هسته ای عبور کرده است اظهار داشت: هرکس بخواهد در این زمینه حرف بزند، خودش را خراب کرده است.